top of page
Clinica

CLINICA

Dental Manhattan Dentaire Inc este o clinica ultramoderna construita dupa ultimele cerinte ale domeniului dentar, cu tehnologie digitala de ultima ora. Clinica este localizata in inima Montrealului, la 1645 Lincoln Avenue, H3H 2T7. 

Serviciile

SERVICIILE

Un implant dentar este o radacina artificiala din metal care este insurubata în osul maxilar pentru a înlocui rădăcina naturala a dintelui. Pe aceasta se ataseaza un dinte de înlocuire artificial. Implantul acționează ca o ancoră ce sustine dintele de înlocuire.

La înlocuirea mai multor dinti sau a turor dintilor, se ancoreaza o punte fixă pe implanturile dentare. Podul astfel format este ținut ferm în poziție de implanturi dentare pe fiecare parte a dintelui lipsa sau a dintilor lipsa.

Inainte
Pod de 3 Unitati
Dupa

În exemplul de mai sus este prezentat modul în care un pod de 3 unități este montat cu sprijin pe primul și ultimul dinte .

Coroanele și cele mai multe dintre poduri sant restaurări protetice fixe care nu sunt detașabile, deoarece sunt cimentate pe dinti sau implantele existente.

Croroana recreează în mod artificial coroana dintelui cariat. Acesta poate fi simplu, sau asociat cu un "inlay-core" (un bont artificial montat în rădăcina dintelui cu un pin, care va servi ca o ancoră pentru coroana). 

Coroana protejează dintele care nu este vizibil, dar necesită tăiere și modelare dintelui. 

Un pod este utilizat pentru a înlocui unul sau mai multi dinti lipsa, bazându-se pe dintii adiacenti, cate unul pe fiecare latura și, în unele cazuri, pe mai multe dinți intermediari de rezemare. Avantaje: poate înlocui un dinte lipsă, folosind un sistem fix (care nu se elimina in fiecare zi pentru curățenie), dar necesită, practic, de tăierea și modelarea a dintilor stalpi.

Inainte
Dupa

Fațetele de portelan sau laminate de portelan dentare sunt niste foițe foarte subțiri, ca si niste coji, construite de comandă, de materiale de culoarea dintelui, concepute pentru a acoperi suprafața frontală a dinților, fie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unui dinte sau pentru a proteja suprafața dintelui de daune. Aceste coji plasate pe partea din față a dinților permit schimbarea de culoare, formă, mărime, sau lungime. Este o procedura dentare estetica cu rezultatul de cel mai mare nivel estetic posibil.

Inainte
Dupa

Extracția este o procedură chirurgicală oral pentru a elimina un dinte din gura, din diverse motive cum ar ar fi cariilor dentare avansate, o distrugere avansata a dintelui sau pentru castigarea de spațiu pentru un tratament ortodontic. ​ 

Alte motive pentru îndepărtarea unui dintelui este infecția sau riscul de infecție, boală parodontală sau traumatisme. 

În ciuda faptului că dintii permanenti erau meniti să dureze o viață, există situații în care se recomandă extracția. 

În timpul extractiilor se foloseste injectare de anestezic .

In cazul în care dintele este blocat in maxilar, prin intervenție chirurgicală se inlatura tesutul gingival care acopera osul, se sectioneaza și tesutul osos și apoi, folosind forceps, dintele va fi și miscat ușor înainte și înapoi pentru a se desprinde de osul maxilarului și de ligamentele care-l ține în loc.

Uneori, un dinte trebuie să fie eliminate în bucăți.

Depistarea timpurie a cancerului bucal este cea mai buna protectie in lupta impotriva bolilor cavitatii bucale precum si a cancerului oral. Incidenta anormalitatilor mucoasei bucale precum si a conditiilor precanceroase este in ingrijoratoare crestere. Examenul bucal devine extrem de importanta topica pe care profesionistii din domeniul sanatatii trebuie sa o ia in consideratie si sa o adreseze cu masurile corespunzatoare.

Verificarea starii de sanatate a cavitatii bucale este cea mai buna cale de izolare a anormalitatilor mucoasei bucale si de detectare a tesuturilor bolnave precum si a inflamatiilor. Anormalitatile invizibile la o examinare normala, sant detectate cu ajutorul sistemului VELscope® Vx ca si in imaginea de mai sus evidentiat cu culoarea verde.

Tehnologia VELscope™ este non-invasive si integreaza patru concepte: lumina, filtraj sofisticat, fluoroforul naturala a tesutului, fiziologia umana optica si neurala, ce izoleaza paternurile anormale de fluorescenta din timpul procesului de depistaj.

Albirea dintilor este procesul de îndepărtare a petelor de pe dinti și decolorarea dinților printr-un proces de albire pentru a ii face să arate "mai albi". 

Cele mai populare metode de albire sunt albire cu laser efectuate într-un scaun stomatologi altul cu protectii bucale personalizate pentru dinti, cu gel de albire, procedeu ce se face la domiciliu. 

Acesta din urma este cel mai eficient, cel mai recomandat și mai puțin costisitor.

 

Pentru o mai mare eficiență după albire a cu laser mai este nevoie in orice caz de albirea cu protectii personalizate si gel.

Clinica noastra foloseste albirea cu protectii personalizate si gel cu beneficiul major ca menține gelul de albire aproape de dintii si oferă posibilitatea de maxima de albire și menține gelul departe de linia de gingie, eliminând posibilitatea de iritarea gingiilor. Aceasta metoda restaureaza minunata culoarea alba a dintilor din copilărie.

Inainte de Albire
Dupa Albire

Protectia dentară este un dispozitiv de protecție pentru gura care acopera dintii si gingiile pentru a preveni și a reduce leziuni ale dinților, arcadelor, buzelor și gingiilor și este folosit în sporturile de contact, ca un tratament pentru bruxism sau in tulburări temporomandibulare, sau ca parte a unor proceduri dentare, cum ar fi albirea dintilor.

Protector Bucal

In imaginea de mai sus se arată un protector bucal pentru albire de dinti pentru una dintre fălci pentru a vă oferi o idee despre acest articol dentar. Forma și materialul, consistența și chiar culoarea diferă cu scopul. Protectoarele pentru sport vor fi diferite față de acesta din imagine.

Serviciile noastre de protetica personalizata includ diagnostic, planificare de tratament, reabilitare și întreținere a funcției orale, a confortului bucal, al aspectului precum și a sănătătii bucale  în armonie cu aspectul tau precum si restaurarea zâmbetului tau natural.

Fara Proteza
Cu Proteza

Depistajul 

Pentru orice intrebari privitoare la dezvoltarea vorbirii si a limbajului copilului dumneavoastra, serviciile includ observarea obiceiurilor de comunicare, recomandari legate de necesitatea de a continua procesul in directia unei examinari complete, sedinte cu parintii si patologul de vorbire pentru a se discuta rezultatele. 

 

Evaluarea 

Pentru o detaliata imagine a naturii deficientei de comunicare a copilului dumneavoastra serviciile includ sedinte de evaluare, analize complete a rezultatelor, intocmiri de rapoarte, sedinte cu parintii pentru submisia de rapoarte si recomandari. 

 

Tratamentul

Pentru a imbunatati capacitatea de comunicarea a copilului dumneavoastra, serviciile includ un plan de tratament, ca urmare a evaluarii terapiei de vorbire. Sesiunile de terapie adreseaza problemele specifice si sant insotite de raportul de evolutie a tratamentului.

 

Alte Servicii 

Apeluri de urmarire a evolutiei post tratament, participare in plan de interventie sau discutii de cazuri in afara clinicii.

Tratamentul ortodontic este critic sa fie pus in aplicare DE INDATA CE A FOST DIAGNOSTICAT pentru a corecta dinti strambi si incalecati, sa imbunatateasca aspectul si sa corecteze disfunctii ale maxilarelor .

Inainte
Dupa

40

Ani de Experienta

Echipa

ECHIPA

Clinica Dentara Dr Bota este un loc placut, plin de caldura si relaxant, dar in acelasi timp de un inalt profesionalism, avand ca obiectiv acordarea pentru fiecare pacient a unui tratament de cea mai inalta calitate, individualizat bazat pe o puternica experienta profesionala si pe cunoastere in detaliu a necesitatilor fiecaruia.

Dr. Cornelia Bota, DDS
   Chirurg Stomatolog

Dr Cornelia Bota este un chirurg stomatolog afirmat, cu o activitate ce depaseste 30 de ani de experienta de success in domeniu.

De-a lungul timpului a participat la nenumarate cursuri si conferinte internationale printre care se remarca participatrea in Elvetia in cateva randuri la firma Straumann pentru specializare in chirurgie specifica implantelor, de asemenea in Republica Dominicana pentru Chirurgia de Implant Maraton - Maratonul Qimplant Surgery – unde a performat o serie de implante intr-un maraton intins pe mai bine de 10 zile alaturi de cea mai prestigioasa participare a unor profesori - somitati mondiale.

Dr Cornelia Bota este membra a unor asociatii extrem de prestigioase printre care se remarca Ordinul Dentistilor din Quebec, Asociatia Chirurgilor Dentari din Quebec, Societatea Dentara de Montreal, Echipa Internationala de Implantologie, Asociatia Dentara Canadiana.

In timpul ei liber participa cu mare placere la activitatile familiei, joaca tenis, citeste, innoata, participa la spectacole de teatru, film si balet. De asemenea ii plac drumetiile pe poteci de munte si concertele de muzica clasica.

Delvis_edited.png
Delvis Herrero

Asistenta Dentara

Delvis este sociabilă, întreprinzătoare și dispusă să acord tot ce este mai bun din cunostintele sale  profesionale. Ii face mare placere sa acumulez cunostinte, sa investighez și să explorez diferite domenii în stomatologie. De asemenea ii face placere să lucrez în echipă, sa impărtășeasca cu placere ideile sale și să puna în aplicare cele ale altora, în cazul în care sunt necesare. Participa ca un catalizator pentru funcțiile esențiale ale sănătății orale, ca o contribuție la sănătatea și bunăstare individuală și colectivă. Cu sprijinul stomatologilor nostri  ghideaza pacientii in concordanta cu nevoile și așteptările lor, cu proactivitate și un înalt simț de calitate.

Slusari Diana

Secretara/Receptionista

Diana este prima persoana cu care pacientii vin in contact fie la telefon, atunci când se programeaza pentru o vizita la cabinet sau cand intra in clinica pentru tratament și are grije ca întotdeauna pacientul sa fie multumit si sa aiba o vizita cat mai placuta. Ea găsește experienta in stomatologie a fi extrem de benefica si interesanta si isi folosește aptitudinile ei în mod creativ si eficient in munca de fiecare zi cautand sa asigure pentru fiecare pacient perioada de tratament solicitata in functie de disponibilitatea fiecaruia si durata de vizita ceruta de medic pentru tratament.

Diana s-a născut și a crescut în Republica Moldova, dar este în Canada de mai mulți ani. În timpul liber îi place lectura, vizionarea de filme și bucataria pe care o imparte cu placere cu familia si prietenii.

Contactati-ne
20180427_Dental Manhattan
20181122_183225
20180619_145845_Film1
20181122_183246
20181122_183038
20181122_183102
20181122_183327
20180522_164052(5)
20181122_182953
20180522_153353 (1)
20180522_164052(2)
20181122_182944
20180619_145804_Film1
Cornelia
20191205_164353
20191205_164435
20191205_181207
bottom of page